Smak av Alpha

"Smak av Alpha" introduserer Alphakurset til høsten for kirken vår. Kom å bli kjent med Alpha, så du vet hva du inviterer og er invitert til!
Åpen introduksjon og inspirasjonskveld for Alpha

Vi ønsker vi å skape arenaer hvor det skal være enkelt å invitere med seg venner, familie og bekjente med den intensjon å kunne samtale om tro på en naturlig og kjekk måte. Alpha er et slik verktøy som vi kommer til å gjøre oss kjent med i vår, og ta i bruk til høsten. Nå ønsker vi å:

 • Skape forståelse og trygghet på hva Alpha er, slik at du kjenner opplegget.
 • Skape engasjement for å invitere både «ny-kristne» og «de som ikke tror så mye» til Alpha til høsten.
 • Dessuten håper vi veldig på du vil engasjere deg som medarbeidere og bidragsyter for å drive Alpha-prosjektet. Pr dags dato har vi ingenting på plass. Det er nå det skjer!

«Smak på Alpha».
Karismakirken arrangerer Alpha slik vi planlegger å gjøre det til høsten for andre. Det blir 3 torsdager kl 19.00-21.15. Den 23. mars. 30. mars og 13. april.

Hvorfor Alpha?

Vi mener at alle burde få sjansen til å utforske den kristne troen, stille spørsmål og dele sitt synspunkt; uansett hvor de er på trosveien.

Alpha tilbyr muligheten til å gjøre nettopp det - i et uformelt, vennlig og åpent miljø. Ingen kan tvinge noen til å tro på noe. Men vi har funnet ut at ved å vise stor gjestfrihet og la gjestene være seg selv, kan liv bli forvandlet.

Hovedelementer i Alphakvelden:

Tema:

Undervisningen er laget for å engasjere og inspirere til samtale. Den varer vanligvis i rundt tretti minutter og holdes av en person eller vises i form av video. De store spørsmålene rundt troen blir utforsket, den grunnleggende kristendommen blir pakket ut og det blir stilt spørsmål om alt fra «Hvem er Jesus?» og «Hvordan kan vi ha tro?» til «Hvorfor og hvordan ber jeg?» og «Hvordan veileder Gud oss?». Så går man i grupper for samtale.

Samtale:

Sannsynligvis den viktigste delen av ett hvert Alpha: Sjansen til å dele tanker og ideer om temaet, og diskutere det i en liten gruppe. Det er ingen forpliktelse til å si noe, og det er ingenting du ikke kan si. Du får høre andres refleksjoner og tanker og kan bidra med ditt eget perspektiv i et ærlig, vennlig og åpent miljø.

Hver Alphakveld begynner med et felles måltid mat.

 

En vanlig Alpha-kveld:

19:00 – Mat
19:35 – Velkommen
19:45 – Tema
20:15 – Samtalegrupper
21:15 – Slutt

 

Medarbeidere / bidragsytere behøves - bli gjerne med!

Vertskap

 • Rigger bord og skaper hygge
 • Gjør i stand enkel kveldsmat og gjør de nødvendige innkjøp
 • Ønsker velkommen i døren
 • Rydde

Samtalegruppeledere

 • Leder samtalen i grupper (veiledning i oppgaven blir gitt på forhånd).
 • Skape åpenhet i gruppen og en trygg ramme for at alle kan få snakke.

Teknisk

 • Lyd og bilde for lovsang og tema-delen (undervisning skjer «live» eller via video – på inntil flere språk etter behov – f.eks norsk, engelsk, fransk eller swahili).

Sang

 • Forsangere og musikere (enkelt format).
 • Gitarist / pianist.

Bli med!

Beste hilsen

Tormod, hovedpastor og prosjektleder for Alpha

 

Kontakt oss

Karismakirken 
Adjunkt Hauglands gt 52
4022 Stavanger 

51 91 18 80

Ordinær åpningstid kontor:
Tirsdag - Fredag 10:00 - 14:00

Kontonummer: 2801 38 71606
Org. nummer: 871 339 902

 

Finn oss

Lei gymsal på Stokka

Powered by Cornerstone