Ukens

Uke 20 - Å ELSKE FORSKJELLIGHET
Det må kanskje forstås som Guds form for humor når Gud setter en familie med ytterst forskjellige egenskaper og særegenheter sammen!

Når vår familie en gang imellom slår oss litt løs og skal ut og spise, så har vi spurt: Hva skal vi spise? En av barna vil ha kinamat, en annen vil ha noe sunt, den tredje vil ha mongolsk mat stek på plate, minstemann vil på McDonald og kona vil prøve noe nytt og jeg vil ha … rimelige priser. Hvordan kombinerer man noe slikt?

Rodney Clap: Skrevet en bok ”Familier i veikryss”. Han sier om den kristne familien: Familien er Guds treningsleir hvor vi lærer å akseptere, verdsette og til og med feire forskjelligheten hos hverandre i familien - og her kommer det spesielle – så når vi har lært det i familien, så kan vi gå ut i verden, til alle de som til de grader trenger Guds kjærlighet, så vi kan tilby radikal anerkjennelse til den kolossale forskjelligheten som finnes i verden. Det er så sant, når man ser på det på den måten.

Kanskje du virkelig har en håndfull med forskjellige fugler i familieredet ditt. Gud strekker din evne og kapasitet til å elske fordi du anerkjenner forskjelligheten i din egen familie. Familie er en fantastisk treningsarena for å lære å forøke vår evne til å elske. Det er menigheten også! Vår dømmesyke og vår reaksjon på andre menneskers forskjellighet er, når alt kommer til alt et utfall mot Guds selv. Mennesker som irriterer oss, kan jo være hans redskap. Guds vise plan er at de kan ydmyke oss og lære oss å elske.
Betrakt vanskelige menneskers oppførsel mot deg som Guds måte å handle på. Da vil du få del i den velsignelse som han har tiltenkt deg.

 

Hva er du i ferd med å bli?

av Robert Andersen Kaddu

Hør talen fra søndagens gudstjeneste her

Les mer..

Hva er du i ferd med å bli? Hva er du i ferd med å bli?