Sulten på mer

av Jan Inge Espedal

Kjetil André Aamodt, er en av tidenes beste alpinister, og vant blant annet fire OL gull og fem VM gull. Han ble på et tidspunkt i karrieren spurt om hvilken medalje han satte høyest. Han tygde lenge på svaret. Til slutt kom det: ”Den neste er den beste.”

Å være sulten på mer, er bra og helt avgjørende for å ha jevnlig progresjon og utvikling i livet.

Johannes 4.13: "Jesus svarte med å si til henne: "Hver den som drikker av dette vannet, vil tørste igjen. Men hver den som drikker av det vannet som Jeg gir ham, skal aldri i evighet tørste. Men det vannet Jeg gir ham, blir i ham en kilde med vann som veller fram til evig liv."
Jesus tilbyr altså noe som skal stille tørsten for alltid. Jesus tilbyr en kilde som aldri går tom. Det å komme til tro på Jesus er som å komme hjem, da faller saker og ting på plass, og Gud virker i og gjennom ditt liv.
Kristenlivet handler om å ha en hvile og trygghet i at Jesus har gitt oss alt, slik at vi ikke skal stresse og jage etter å bli akseptert av Gud. Samtidig er det Guds plan for alle mennesker å utrette ting i livet, og derfor er det viktig å være sulten på mer uansett hva du tidligere har opplevd.
Noen områder hvor man kan være sulten på mer:

1 - Å utvikle relasjonene dine

  • være en bedre venn
  • være en bedre kjæreste eller ektefelle
  • være en bedre far eller mor


2 - Å øke dine kunnskaper og kompetanse

Ved at du øker kunnskapene dine og videreutvikler deg, kan du for eksempel bety enda mer for at bedriften du jobber i gjør suksess. Du kan på en positiv måte dele din kunnskap med andre slik at de også vokser.

 

3 - Økonomisk forløsning

Hvis du er sulten etter å ha en økonomisk situasjon som gir deg handlingsrom og ikke begrenser deg, så er dette oppnåelig. Hvis du lengter etter å kunne være enda mer sjenerøs med dine økonomiske midler, så har du har mulighet til det.

Tjen så mye du kan, spar så mye du kan og gi så mye du kan.

4 - Å bety mer for medmennesker

Å ha fokus på andre mennesker bør alltid være et fokus. Vi lever ikke bare for å tilfredsstille oss selv og våre egne behov. Vi er til for å bety en positiv forskjell for andre mennesker.

5 - Å se menigheten du går i vokse

Alle har noe å bidra med for å få en lokal menighet til å vokse. Det er Guds vilje at folk som tror skal gi seg til en lokal menighet og være med for å legge til rette for vekst og utvikling.
Hebreerbrevet 10.35: "Kast ikke bort frimodigheten deres, som har stor lønn."

 

6 - Å bli bedre kjent med Gud, og at Han virker gjennom livet ditt i større grad


1.Kor. 14.1: "Jag etter kjærligheten og søk med iver etter de åndelige gaver, slik at dere i større grad kan tale profetisk."
Rom. 12.11: "Vær ikke trege i å vise iver, vær brennende i ånden og tjen Herren!"

Kanskje noen ting i livet har stoppet opp, stagnert, eller kanskje du til og med har hatt tilbakegang.
Du kan når som helt starte med å tørste igjen! Vær hele tiden sulten på mer!

 

Sulten på mer Sulten på mer

Tilbake til talereferater

 

 

Oppstandelsens avgjørende betydning

av Tormod Røyland

Les mer..

Ikke tilgjengelig enda Ikke tilgjengelig enda