Slapp av!

av Jan Inge Espedal

Som kristne er vi kalt til å leve i troens hvile. Det er ikke tenkt at vi skal leve unødvendig stressende liv og være på tå hev for å leve perfeksjonistisk. Vi er først og fremst mottakere av Guds kjærlighet og nåde.

Referat fra preken 7. september 2014:

Slapp av

av Jan Inge Espedal

Som kristne er vi kalt til å leve i troens hvile. Det er ikke tenkt at vi skal leve unødvendig stressende liv og være på tå hev for å leve perfeksjonistisk. Vi er først og fremst mottakere av Guds kjærlighet og nåde.

Slapp av
----------------------------------------------------------------------------
For English - please copy the study in "Google Translate"
-----------------------------------------------------------------------------

Matteus 11, 28 – 30

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.»

1. Du er et Guds barn

Johannes 1, 12

Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.

Når man har kommet til tro på Jesus, så er man blitt et Guds barn. Det er enkelt å bli et Guds barn, men forholdsvis «vanskelig» å endre sin stilling som Guds barn. Man må aktivt velge Jesus bort, eller gradvis bevege seg bort fra Jesus, for til slutt å miste sin stilling som Guds barn.

Guds kjærlighet til hvert et menneske er så ufattelig stor, at det er vanskelig å fullt ut forstå. Han gjør alt Han kan for å velsigne mennesker og omslutte dem med kjærlighet og nåde.

Det er godt å vite at man som en troende er Guds barn uavhengig av følelser og grad av «vellykkethet». Dette gjør at man kan slappe av og man har fred med Gud.

2. Jesus gir hvile

Efeserbrevet 2, 8 - 10

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.

Vi er frelst av nåde, ikke gjerninger. Man kan ikke bli «mer frelst» eller «mindre frelst. Enten så har man kommet til tro på Jesus og er frelst, eller så er man ikke det. Det finnes ingen gråsoner.

Uansett hvor «flink» eller «dårlig» vi er, så påvirker ikke det at frelsen utelukkende er et nådeverk og Guds gave.

3. Du trenger Guds nåde resten av livet

1.Johannesbrev 2, 1-2

«Mine barn, dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men om noen synder, har vi en talsmann hos Far, Jesus Kristus, Den rettferdige. Han er en soning for våre synder, ja, ikke bare for våre, men for hele verdens.»

Det er helt naturlig at vi som kristne vokser i modenhet og at vi ligner mer og mer på Jesus. Samtidig vil ikke oppleve at vi når et punkt der vi aldri mer gjør en eneste liten feil eller synd. Det er avslappende å vite at uansett hvor kort eller langt man har kommet i kristen modenhet, så trenger man like mye Guds nåde.

----------------------------------------------------------

TIL SAMTALE I LIVSGRUPPENE

-------------------------------------------------------------

Hva tror du Gud synes om deg?

Hvordan kan du enda mer leve i «troens hvile»?

Hvordan kan du formidle til andre at kristenlivet er det beste livet?

Slapp av! Slapp av!

Tilbake til talereferater

 

 

Oppstandelsens avgjørende betydning

av Tormod Røyland

Les mer..

Ikke tilgjengelig enda Ikke tilgjengelig enda