Hvem er Jesus for deg?

av Helge Flatøy

"Hvem er Jesus for deg?" spør Helge Flatøy i denne talen. På palmesøndag hyllet folkemengden Jesus som Konge. Bare få dager etterpå ropte mange av dem "korsfest, korsfest!" Er Jesus Konge og herre? Hvem han er for deg vil også avgjøre hva du forsaker av egne ting for å eie mer av Ham. Følg Helge inn i denne aktuelle og frigjørende taler.

Hvem er Jesus for deg?

Bibelstudie fra gudstjenesten 29. mars 2015
(For English translation, please copy the Biblestudy into Google translate.

 

1. DU KAN IKKE TA MED DEG ALT 2. Mos 12: 39

Du kan ikke vente til du får med deg alt du ønsker deg. Ikke leve et både og liv. Det er umulig. Du må velge hva du vil ha med deg i livet ditt. Hvordan har du valgt å leve livet?

 

2. DEN RASKESTE VEIEN ER IKKE ALLTID DEN RETTE. 2. Mos. 13: (17) 18

Gud viste at de ikke kunne dra igjennom filisterland. Det var ingen av dem som hadde erfaring som soldater. Selv om ting kan se enklere ut av og til, så kan det være at de som har erfaring ser at det ikke alltid er best å gå den veien. Hadde Jødene gått den veien ville de fått store problemer. Trenger du å gå en ekstra runde for å tilegne deg kunnskap og erfaring? I tilfelle på hvilket område?

 

3. FORTIDEN VIL ALLTID PRØVE Å INNHENTE DEG. 2. Mos. 14: 9

Ofte vil du se at fortiden kommer etter deg. Ingen greier å bli kvitt den. Den kommer å skaper frykt i livet ditt med en gang du tar imot Jesus. Satan vil alltid prøve å bli kvitt deg med å bringe fram fortiden. Det kan både være egne erfaringer eller holdninger og andres erfaringer og tanker om oss.

 

4. FORANDRING SKAPER OFTE FRYKT. 2. Mos. 14: 10 - 12

De ba ikke Moses om å få bli i Egypt. Men folk som blir redde sier ofte           dumme ting. De viste ikke hva de skulle gjøre, med havet på den ene siden, ørken på to sider og Egypterne bak. En skal være tøff for å være den første som går ut i havet når vannet står på begge sidene. Hvilken frykt møter du når du skal gå i tro der du er nå?

 

5. BARE GUD KAN FJERNE FORTIDENS PROBLEMER. 2. Mos. 14: 25 -

Når hjulene falt av vognene ble det problemer for Egypterne, naturligvis, det gjør ofte det når hjulene faller av. Tenker den første lo godt når hjulene falt av sidemannes vogn, men når det var flere som mistet sine så ble nok smilet noe stivere. De viste at det var Gud den allmektige som hjalp Israel, det var ikke dem som ville gå mot Israel, men Farao som hadde sendt dem. Konsekvensene av å følge Farao fikk de likevel føle. Vi høster fruktene av livene våre. Så velger vi selv om vi vil følge Gud og la Han fikse problemene, eller om vi vil følge verden og ta det som kommer selv. Hva velger du?

TIL SAMTALE:

Samtal om flere av aktualiseringene i punktene over.

 

 

Hvem er Jesus for deg? Hvem er Jesus for deg?

Tilbake til talereferater

 

 

Oppstandelsens avgjørende betydning

av Tormod Røyland

Les mer..

Ikke tilgjengelig enda Ikke tilgjengelig enda