Hemmeligheten

av Jan Inge Espedal

2.Timoteus 1.7: ”For Gud har ikke gitt oss motløshetens ånd, men kraftens og kjærlighetens og sindighetens Ånd.”

1. Legg fortiden bak deg
Livet er fullt av gleder og utfordringer. En av utfordringene vi mennesker møter, er å takle motløshet. Motløshet er lammende i sitt vesen, og kan gjøre at livet blir alt annet enn hva man hadde håpet. En faktor som kan forårsake motløshet er skuffelser og feiltrinn i fortiden. Noen mennesker lar ting i fortiden ligger som et kvelertak, og man klarer ikke å gå videre og leve optimalt. En av de største utfordringene kan vær å tilgi seg selv for feiltrinn som man har gjort, men veien til frihet og glede er å tilgi seg selv og løpe videre. Gjennom Jesus har vi ikke bare fått tilgivelse for syndene, men vi har også fått vår verdighet tilbake.

Filipperbrevet 3. 13: "Brødre, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men ett gjør jeg: Jeg glemmer det som er bak, og strekker meg ut etter det som ligger foran."

2. Vær på jakt etter noe positivt!

Det florerer med negative nyheter og skandaler i aviser, ukeblader, på tv og internett. Dette kan lett påvirke hva vi tenker på og hva vi snakker om til andre. I en verden som meget lett fokuserer på det negative har Gud en mye bedre vei. Guds plan er at de som har tatt imot Guds nåde skal kjennetegnes ved at de er tenker positivt og snakker positivt. Ved å "jakte" på positive ting kan livskvaliteten bli ubeskrivelig bra, og andre mennesker vil bli preget av det.

Don't worship your problems, worship God!

3. På date med Jesus

Den største "hemmeligheten" for å ha et pulserende og meningsfullt liv er å pleie relasjonen med Jesus. På samme måte som det er viktig at ektepar har "dater" hvor man får tid alene og pleier kjærligheten, slik er det også helt avgjørende at man setter av tid med Jesus. Det er meget viktig ikke bare å ta relasjonen med Jesus som en selvfølge, men at man aktivt setter av tid der det bare er deg og Ham.

Det beste er foran!

 

Hemmeligheten Hemmeligheten

Tilbake til talereferater

 

 

Oppstandelsens avgjørende betydning

av Tormod Røyland

Les mer..

Ikke tilgjengelig enda Ikke tilgjengelig enda